Programació La 2

Dijous, 28 maig de 2020
06.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La loba de Yellowstone
La jove Ella decideix abandonar els pocs llops que queden al seu ramat després d'una època d'escassetat. Es converteix en una lloba solitària que aprèn a comportar-se com un llop mascle i, amb astúcia i sort, aconsegueix formar la seva pròpia bandada als boscos de Yellowstone.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
Muévete en casa
L'espai anima tots els ciutadans a cuidar la seva forma física des dels seus domicilis durant el temps d'aïllament pel coronavirus.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aprendemos en casa
Espai que ajuda a refrescar tot el que els nens aprenen a l'escola, per formar-se mentre s'està a casa.
Altres
Durada: 120'
11.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.40
Ciencia líquida
Transporte
Un dels membres fundadors del grup de hip-hop Wu-Tang Clan, GZA, també conegut com a The Genius, viatja per trobar-se amb enginyers i científics que estan configurant el futur de la humanitat, així com l'estranya complexitat de la seva imaginació.
Documentals
Durada: 20'
12.00
Mañanas de cine: Río rojo
Després de sobreviure a una matança duta a terme pels indis, un ramader i el seu fill adoptiu decideixen traslladar deu mil caps de bestiar fins a Missouri.
Pel·lícules
Durada: 130'
14.10
Las recetas de Julie
Hachis parmentier
Un dels menjars preferits dels nens és el hachis parmentier, o pastís de carn picada. El seu nom prové d'un nutricionista que va estudiar els beneficis de la patata, Antoine-Augustin Parmentier.
Altres
Durada: 50'
15.00
Nuestro planeta
Alienígena
Les possibilitats que hi hagi vida en un altre planeta són bastant altes. El programa es pregunta si hi hagués vida a l'espai, com seria i si els humans es podrien comunicar amb ells. Potser hi ha alguna cosa allà fora que sigui igual que l'ésser humà, però per descobrir-ho, no només cal mirar l'espai, cal mirar la Terra.
Documentals
Durada: 45'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou España salvaje: El sur mediterráneo i El Ártico más salvaje: Islandia: tierra de fuego y hielo: Islàndia, terra gestada pel foc i esculpida pel gel, alberga els entorns més extrems i algunes de les criatures més espectaculars del planeta.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Maravillas del universo: Mensajeros: La llum mostra les meravelles de l'univers, i a través d'ella es pot conèixer tota la història de l'univers i com també va infondre la vida a l'ésser humà.
Documentals
Durada: 50'
19.00
Las recetas de Julie
Flanes a la carta
Avui es passa una bona estona recordant la infantesa amb el gust de vainilla dels flams. Thierry mostra una recepta de flam molt especial, i també es descobreixen diferents tipus de flam i diverses maneres de preparar-los.
Altres
Durada: 50'
19.50
Abandonado
Documental que narra la bellesa i la transformació que estan patint edificis singulars a tot Europa, gràcies a un moviment que permet dotar-los d'una funció nova que els permeti recuperar la seva identitat dins l'espai civil.
Documentals
Durada: 65'
20.55
Los jardines paraíso de Monty Don
Monty Don explora jardins paradisíacs en grans palaus espanyols i patis secrets marroquins. I, al desert iranià, Monty desentranya el misteri de la seva creació. Per als musulmans, aquests jardins esperen una visió terrenal de l'autèntic paradís dels creients en el cel.
Documentals
Durada: 65'
22.00
Pel·lícula: Los pazos de Ulloa (IV)
Un reflex de l'ambient de fatalisme, superstició i bruixeria de la Galícia rural de finals del segle XIX. Allà, en una casa recòndita, hi viuen uns personatges violents i amorals.
Pel·lícules
Durada: 55'
22.55
La 2 es teatro: La viuda valenciana
La Leonarda, la vídua valenciana, és encara jove i bella, i per això manté el propòsit de decidir sobre el seu propi destí rebutjant els seus nombrosos pretendents. Llavors ordeix una trama per aconseguir una cita amb el Camilo, de qui s'ha enamorat, per poder, així, satisfer el seu desig guardant les aparences.
Pel·lícules
Durada: 80'
00.15
Extras del DVD
Lope y La viuda valenciana
Es acompanya els actors i l'equip de TVE encarregats de recuperar els mítics Estudio 1 amb aquesta obra de Lope de Vega, La viuda valenciana. Una obra que sorprèn avui dia per la seva modernitat, la liberalitat de la seva moralitat i el paper central que ocupa el personatge femení, la Leonarda.
Altres
Durada: 65'
01.20
Teatro Chino Manolita Chen
El cabaret de los pobres
El Teatro Chino de Manolita Chen és un recorregut per 40 anys de cabaret, de varietés, de circ, de revista, de cançó espanyola i pop i d'humoristes.
Documentals
Durada: 55'
02.15
Conciertos de Radio 3
Waterboys. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 25'
02.40
Documenta2
Inclou Maravillas del universo: Gravedad: La gravetat és l'arquitectura de l'univers i depèn de la massa de l'objecte, la força d'atracció. És com el ciment que fa que els planetes girin al voltant del sol.
Documentals
Durada: 50'
03.30
Los jardines franceses de Monty Don
El jardín artístico
Monty Don recorre a la famosa tradició artística de França per veure quina influència ha tingut en els jardins del país. Monty viatja a alguns dels jardins d'artistes cèlebres, inclòs el creat pel impressionista Claude Monet, el de Cézanne o el jardí cubista de Guevrekian, entre d'altres.
Documentals
Durada: 60'
04.30
Las recetas de Julie
Sopas a la carta
A França, com en totes les cuines del món, les sopes escalfen els cossos i les ànimes a l'hivern, i aporten frescor i energia a l'estiu.
Altres
Durada: 50'
05.20
España salvaje
El norte atlántico
Del País Basc a Galícia: aquesta és la zona del nord d'Espanya. La serralada Cantàbrica és hàbitat de al voltant de 140 ossos bruns del Cantàbric. Sobre el límit de bosc està la costa càntabra. Comparteixen el seu hàbitat el pica-soques de colors, la salamandra asturiana i cérvols vermells.
Documentals
Durada: 40'